Relatietherapie Achterhoek

Relatietherapie heeft als doel het verbeteren van de relatie, en ondersteunt partners die hun relatie de moeite waard vinden om aan te werken.

Elke relatie is uniek, maar blijkt ook behoefte te hebben aan liefde, verbondenheid en veiligheid om jezelf te kunnen zijn. Als wij het gevoel hebben dat onze behoeften worden bedreigd, willen we dit graag veilig stellen. Helaas gebeurt dit vaak op (automatische) manieren die bedreigend op de ander kunnen overkomen, en voor je het weet zit je samen vast in vicieuze cirkels die het alleen maar onveiliger maken of waarin je het gevoel hebt niet meer gezien en begrepen te worden door de ander.

In de relatietherapie leer je waarom jullie relatie vastloopt, hoe ingesleten patronen in stand worden gehouden. Door op zoek te gaan naar dieper liggende emoties, en "in elkaars hart te leren kijken" is het mogelijk om ingesleten patronen te doorbreken.

Unieke begeleiding therapeut én coach

Bij Livinlight is het mogelijk om door één therapeut (Kay van der Grift) begeleid te worden, of door een combinatie van een therapeut èn relatie-systeemcoach ( Frank Wiewel) samen. 
Wij hebben als therapeute en coach een unieke methode ontwikkeld die het beste van beide vakgebieden, én ons als personen en levenspartners combineert. Onze tools en vaardigheden helpen koppels hun relatie te vernieuwen en te verrijken. Dankzij ons verschillend zijn, en de mannelijk en vrouwelijke energie, voelen cliënten zich vaak nog meer gehoord en begrepen. Onze ervaring is dat koppels minder sessies nodig hebben als zij door ons samen begeleid worden.

Wij geloven in de kracht van relaties om door moeilijke en uitdagende omstandigheden heen te gaan als één van de krachtigste bronnen voor persoonlijke groei.

Ook online relatietherapie mogelijk!

Thema's

Voorbeelden van thema's waarmee je met relatietherapie aan de slag kunt:

Op zoek zijn naar meer verbinding, maar niet weten hoe?
Betere communicatie
Doorbreken van (vastgeroeste) negatieve patronen, zodat er verandering kan plaatsvinden
Omgaan met verschillen, in behoeften( seksueel, eigen ontwikkeling etc.) of identiteit
Samen belangrijke( verlies) ervaringen verwerken
Leren omgaan met (nieuw) samengesteld gezin
Omgaan met verliefdheid op een derde
Leren elkaar niet meer zo te kwetsen of pijn te doen
De invloed van anderen op de relatie hanteren ( ex, familie)
Geheimen bespreekbaar maken
Echt luisteren naar elkaar
Leren om uit de (macht)strijd te komen
Verdiepen van intimiteit
Seksuele knelpunten leren bespreken en overwinnen
Leren praten over dromen, gevoelens, verwachtingen en hartverlangens
Etc., etc..