Ervaringen clienten

Op deze pagina publiceer ik de referenties die ik heb mogen ontvangen van mijn clienten.

Zelf een ervaring achterlaten? Dat kan, stuur me dan een email met je ervaring en ik zal deze hier publiceren.

Angst overwonnen

Na een aanrijding had ik heel wat lichamelijke klachten opgelopen en ook stress/angst klachten. De therapie heeft mij geholpen mijn angst om auto te rijden te overwinnen. Ik was heel paniekerig en stressig geworden en maakte daardoor heel domme fouten. Ik vetrouwde niet meer op mijn inschattingsvermogen. Tijdens de sessies merkte ik ook dat mijn spieren loskwamen, die niet door de fysio behandeld konden worden. 

Ik zat eerst wel te twijfelen of EMDR wel zou werken via beeldbellen, maar nu kan ik niet anders dan positief zijn daarover. 

Mijn hoofd is tot rust gekomen, ik heb geen paniek meer op de weg, geen slapeloze nachten meer van de aanrijding, en denk er nog nauwelijks aan. Zelfs minder lichamelijke pijnen. 

Wat mij opviel is dat Kay met volle aandacht luisterde. Doorvragen en diepere vragen stellen, en verbanden leggen met andere nare situaties. Ze snapt het vak. 

Trots 

Ik wilde graag het verlies van ons zoontje een plek geven.

Ik heb heel veel rust en kracht gekregen, en een ander gevoel bij het verlies van ons kindje. Zie nu dat wij een prachtig zoontje hebben gehad, en dat het helaas niet zo mocht zijn. Heb het verlies meer leren accepeteren. Hij is altijd bij ons. 

Ik ben sterker geworden, als persoon, als moeder, echtgenoot. En geleerd te relativeren.

We gingen stap voor stap en Kay gaf alle tijd. Ik wilde snel, en had het gevoel dat het voor de buitenwereld veel te lang duurde, maar nu ik het ben aangegaan op mijn eigen tempo ben ik trots op wat ik bereikt heb. Ik kan alles weer aan! En heb weer vertrouwen in mijzelf gekregen. 

Weer houvast

Door traumatische ervaringen in het verleden had ik voor mijzelf een overlevingsstrategie ontwikkeld wat mij door de jaren heen heeft geholpen om goed in de maatschappij te kunnen functioneren en uiteindelijk een gezin te stichten. Echter, op het meest moeilijke moment bleek alles compleet anders, en volgde een zware periode van scheiding. Dit trok een zware wissel op mij, waarin mijn overlevingsstrategie mij niet overeind kon houden. Boosheid en verdriet, verslagenheid en teleurstelling voerden de boventoon. Het belemmerde mij in alles, ik had huilp nodig om verder te kunnen en durven leven.

Na diverse therapeuten ben ik uiteindelijk bij kay terecht gekomen. Opvattingen die ik had gevormd over mijzelf, werden stukje bij beetje afgepeld tot het punt van niet alleen herkennening maar ook erkenning. 

Naast gesprekken zijn we ook aan de slag gegaan met EMDR. Dat was zwaar, en de dagen na de sessies was ik behoorlijk van slag. 

Op een rustige, zonder oordeelgevende en eerlijke manier, heeft Kay mij laten inzien hoe de denkwijze en handelingen van anderen een grote invloed kunnen hebben op je eigen denkwijze en handelingen. Kay heeft mij tools gegeven om hiermee om te gaan. Kay was gedurende de therapie een anker wat mij in de storm op drift geraakte boot weer houvast heeft kunnen geven. 

E.

Verrassende ontdekkingsreis

Ik ging naar Kay in therapie om in een voor mij heftige periode van psychisch ziek zijn van mijn man staande te blijven, en gebeurtenissen uit een periode die hierdoor weer naar boven kwamen een plek te geven.

Ik kreeg inzicht in hoe afwijzing uit mijn jeugd de pijn van deze situatie versterkte. Ik heb geleerd om bewust te worden van en gezond om te gaan met mijn gekwetste kleine "ik". Ook het besef dat ik meer ruimte voor mijzelf in mag nemen, en vertrouwen dat ik de situatie beter aankan. 

Ik kan de situatie beter relativeren, ben minder streng voor mijzelf nu, heb meer rust en kan meer naar mijn gevoel luisteren.

Kay straalde rust uit, sloot aan bij waar ik was, en raakte vanaf het eerste gesprek de zere plek aan. Kay creëerde elke keer een sfeer van veiligheid en een warm welkom. Elk gesprek was een verrassende ontdekkingsreis; welliswaar pijnlijk, maar zo goed!

Lieve Kay, ik vind je een bijzondere vrouw en ik voel mij dankbaar dat ik de weg naar jouw praktijk/ naar jou heb gevonden. Dankbaar voor wat je me hebt gegeven en waardoor ik weer verder kan. 

Jeannine

Completer mens

Al een lange tijd voelde ik mij onrustig, had niet echt gerouwd, er was een groot gevoel van verlies en gemis van mijn overleden man, samen met een wat traumatisch verlopen relatie.

De therapie bracht mij helderheid en inzicht in hoe en waarom ik in bepaalde valkuilen trap mbt relaties. Ik zag in dat het toelaten van de rouw en het gmis nodig is en merkte dat ik er niet aan onderdoor ging. Het toelaten van de rouw heeft mij veel rust gebracht. Het hing als een donker wolk boven mijn hoofd zonder te beseffen dat het de rouw was die ik niet toeliet. 

Door de therapie durf ik meer te voelen, verdriet, maar ook geluk dat ik er mag zijn!

Ik voel mij een stuk rustiger en een completer mens en ben meer open naar mijn omgeving. Durf op mijzelf te vertrouwen en ik onderneem nu meer dingen op sciaal vlaken ook zeker aleen. Ik zorg beter voor mijzelf en kom voor mijzelf op, ook op werkvlak. 

Ik voelde mij  bij jou veilig om over mijn emoties te praten. Ik heb daar veel schaamte bij, maar het lukt mij om daar toch over te praten met jou. Goede en snelle analyse mbt tot de kern van het probleem/ de problemen. Concreet zonder zakelijk te zijn, diepgaand zonder zweverig te zijn/worden. 

Ik ben heel trots op mijzelf dat ik de stap heb gemaak om psychische hulp te zoeken en dat ik een goed therapeute heb gevonden die mij heel goed op weg heeft geholpen!

Rust

 Ik werd door huisarts met  oververmoeidheid en PTSS indicatie doorgestuurd naar therapie bij Kay

Kay heeft uitgebreid de tijd genomen om te onderzoeken wat er werkelijk speelt. Mijn gewoontes om emoties maar weg te stoppen kwamen op tafel en door een opstelling te maken met poppetjes kreeg ik inzicht in mijn gedrag wat ik al een leven met mij meedraag. Met EMDR kregen ook vastzittende emoties weer de ruimte. 

De belangrijkste verandering is meer rust. Door bewust te handelen heb ik geleerd meer voor mijzelf te gaan zorgen. Dat is niet zo eenvoudig, maar de oude patronen vallen nu wel op zodat ik een keuze heb hoe ik hiermee omga. Ik slaap weer beter, heb meer energie, voel me beter en kan mij weer concentreren op mijn werk, naast meer ontspanning thuis. 

Wat me opviel bij Kay is haar gedud, respectvolle aandacht en opmerkzaamheid.

Dank Kay voor alle gesprekken en inzichten die ik van je mocht ontvangen. Ik ben oprecht blij dat ik mij weer beter voel!

Mooie duidelijke afsluiting

Kay heeft ons bewust gemaakt van onze communicatie met elkaar en hoe dat voelt voor de ander. Ze heeft ons laten zien hoe het ook anders kan, positiever, met waardigheid, begrip en respect. Onze relatie heeft geen stand gehouden, maar Kay heeft ons geholpen een mooi en duidelijke afsluiting te hebben met elkaar, waarbij we het konden hebben over wat er veranderd is, waarom het nu niet meer gaat, waar we dankbaar voor zijn en hoe we nu verder gaan. 

Dank daarvoor Kay

Flinke stappen

Wij hebben, mede dank zij jou hulp, flinke stappen kunnen zetten.

dank voor je hulp!

Ik doe er toe!

Ik heb meer zelfvertrouwen en kom nu meer voor mijzelf op. Ik doe er toe! 

Ook heb ik bepaalde ervaringen van vroeger kunnen "afsluiten" en kan nu accpeteren dat het is zoals het is. Ik hoef de last van vroeger niet meer te dragen. 

Kay is rustig en kundig...alle gedachten en gevoelens mochten er zijn.

Weer plezier in het leven

Ik heb mijn normale levenswijze weer terug, zonder elke dag getergd te worden door herinneringen. De herinneringen zullen natuurlijk niet weggaan, maar de manier waarop mijn geest erop reageert is enorm verbeterd. Ik slaap sneller, ben vrolijker, heb overal meer zin in en kan beter omgaan met tegenslag. Ik heb het plezier in het leven weer terug gekregen!

Bevrijd

2 jaar na een nare ervaring heb ik besloten professionele hulpo te gaan zoeken. Mijn huisarts adviseerde EMDR. Kay sprak mij erg aan. Ik voel me nu bevrijd, ontspannen en ik heb meer zelfvertrouwen.

Positiever zelfbeeld

De therapie heeft mij inzichten gegeven en ik heb situaties een plek kunnen geven. Dit geeft mij rust en mijn zelfbeeld is positiever geworden. Kay kan goed luisteren en stelt goede vragen. Ze is rustig en professioneel en heeft meerdere therapieën toegepast met een goed resultaat. Dankjewel hiervoor. 

Groetjes Inge

Ik kan nu verder

Kay heeft mij geleerd hoe systemen in de familie werken en wat voor invloed dat op je heeft. Zij leerde mij om woorden te vinden voor datgene wat ik voel en als volwassene voor het kind in mij te gaan staan, daardoor niet zo kwetsbaar te zijn.

Ik voel me nu pas echt volwassen op mijn 50e jaar. Hoe dan ook moet je door de pijn en het verdriet heen. Kay heeft na een hele serie gesprekken EMDR toegepast. Dat was heftig, maar het heeft mij uiteindelijk het laatste duwtje in de goede richting gegeven in het verwerken van de pijn die ik had. Kay is altijd de rust zelve. Zij laat je door haar manier van bevragen zelf de antwoorden vinden, oordeelt niet en dat maakt dat je je heel veilig voelt en alles kunt zeggen. Kay heeft mij geholpen om mijzelf te ontdekken. Ik kan nu verder met wat ik geleerd heb. Zij heeft me laten groeien. Ik ben daar zo blij mee. Dankjewel Kay!

W. V.

Zeer bevrijdend

In mijn gezin van herkomst merk ik dat ik daar erg veel rust heb gekregen. Ik heb niet het gevoel dat ik die rol "moet" spelen die ik vroeger wel heb aangenomen. Dat heb ik helemaal kunnen loslaten. Voelt als zeer bevrijdend. Naar mijn partner heeft dit ook een positief effect nl. dat ze niet meer met "weerstand' naar mijn gezin van herkomst gaat. Ze voelt zich daarin rustig. Dit komt doordat ik mijzelf kan zijn en geen "buitenkant" rol aanneem. Alles bij elkaar praten we over winst. Er is veel rechtgetrokken in mij binnen deze context.
Voelt goed en plezierig.

Haar kwaliteiten; betrokken, invoelend met een gezonde afstand vanuit professionaliteit. Humor was er zeker. Deskundig. Samenvattend: empathisch.

T.M.

Inzicht, rust en kalmte

In de afgelopen tijd heb ik gemerkt dat Kay mij de ruimte geeft, maar dan ook ECHT de ruimte geeft. Ik ben seksueel misbruikt, soms vecht ik daar nog mee in huidige relaties maar...ik heb een deel van mijn hart de ruimte kunnen geven. De ruimte om boos te zijn, de ruimte om te zeggen wat ik wilde. Dit klinkt misschien heel vanzelfsprekend maar dat is het niet. Dit is voor mij niet de eerste therapeut in mijn leven, maar Kay is wel de eerste die mij zonder veroordeling te woord stond. Ze haakte in als ze dat nodig vond met heldere inzichten maar te allen tijde zonder veroordeling en wat was ik daar aan toe!!! Doordat ik tot aan Kay geen één keer MIJN verhaal heb kunnen doen, ook niet in eerdere therapieën, was het een enorme verademing te merken dat ik eigenlijk gewoon alles kon en mocht zeggen. Ik MOCHT zeggen hoe ik de dingen voelde zonder verwijten terug te krijgen waarvan ik er genoeg heb gehad in mijn leven, teveel eigenlijk. Dusz...als je mij vraagt wat Kay voor jou kan betekenen dan is het inzicht, rust, kalmte, een vorm van geborgenheid door jezelf te mogen zijn. Go for it.

Femke

Kay straalt rust uit

Door EMDR therapie in combinatie met gesprekken met Kay ben ik er achter gekomen hoe ik in mijn dagelijks handelen werd belemmerd door een traumatische ervaring in het verleden. In gesprekken met andere hulpverleners is deze ervaring in het verleden wel vaker ter sprake gekomen, maar werd niet duidelijk wat er nou voor zorgde dat ik op moeilijke momenten in mijn leven blokkeerde of dat ik weinig zelfvertrouwen had. Tijdens mijn afspraken werd in onderling overleg besproken hoe de behandeling van die dag er uit ging zien. Voor mij was dat de ene keer een EMDR behandeling. Terwijl er door een headset afwisselend links en rechts geluiden klonken, werd mij gevraagd om terug te denken aan die ervaring uit het verleden en dan te op te merken wat er aan emotie/beelden/gedachten/lichamelijke sensaties boven komt. Een andere keer werd er een gesprek gevoerd en werd de situatie beeldend gemaakt met (Lego)poppetjes. Na een aantal behandelingen heb ik mijn traumatische ervaring een plekje kunnen geven in mijn leven, herinneringen eraan leveren geen vervelende gevoelens meer op. Voordat ik aan de therapie begon, nam op moeilijke momenten het kind in mij de regie in handen (dat had het kind als overlevingsmechanisme ontwikkelt na het trauma), nu ik EMDR therapie heb gehad heeft de volwassene in mij de regie. Dat voelt fijn. Waar ik vroeger altijd een stemmetje hoorde of ik het wel goed deed, ben ik nu veel zelfverzekerder en ben ik tevreden met mijzelf. Kay straalt rust uit. Door haar manier van vragen stellen, wordt je tot nadenken gezet. Ze heeft diverse gesprekstechnieken om tot de kern van het probleem te komen. Ik ben dankbaar dat iemand mij naar Kay heeft doorgestuurd. Bedankt!

Patricia

Meerwaarde therapeut én coach

Gedurende een moeilijke periode na 8 jaar relatie, hebben wij besloten om in gesprek te gaan met Kay als therapeute en Frank als coach. Door, naar later bleek, onder meer gebrek aan échte communicatie en het doen van aannames zaten wij op dat moment op een dieptepunt in onze relatie. Niet alleen onze relatie, maar ook als individu hebben wij veel geleerd en aan de gesprekken gehad. Door de probleemstelling goed uit te vragen en uiteindelijk naar de kern van het probleem te kijken wisten Kay en Frank ons uitstekend te helpen. De gesprekken gaven elke keer weer nieuwe inzichten en eye-openers, waardoor onze relatie uiteindelijk letterlijk gered is. We staan nu weer positief in onze relatie en praten nu echt over wat wij belangrijk vinden als individu, maar ook in onze relatie. Onder andere door Frank als coach in te zetten bleven de gesprekken altijd onpartijdig, en kon een probleem vanuit meerdere invalshoeken bekeken worden. Wat ons betreft is, in het kader van relatietherapie, een coach zeker van toegevoegde waarde gebleken.

Vertrouwen in toekomst

Wij zijn bij Kay terecht gekomen, omdat onze relatie na 9 jaar in heel zwaar weer verkeerde. In plaats van liefde, gezelligheid en vertrouwen hadden ruzies, discussies en verwijten de overhand het afgelopen jaren. We leefden volledig langs elkaar heen, om de negatieve sfeer maar te omzeilen.

We stonden allebei achter de stap om naar Kay te gaan, mede door onze twee jonge kinderen. Wel zeiden we dat ze 'verdraaid goed moest zijn om de boel nog te redden'. Inmiddels zijn we een half jaar verder en zijn we met ons gezin net terug van 3 weken vakantie. We hebben genoten van elkaar!

Kay heeft ons op een heel prettige, respectvolle manier geleerd patronen te doorbreken. Op de momenten dat we ons verschuilden achter 'mooie woorden' wist ze daar doorheen te prikken, zonder dat het kwetsend of vervelend was. Verwijten en verdediging werden verbannen. Begrip voor elkaar, acceptatie van verschillende karakters, waardering en erkenning zijn in plaats daarvan belangrijke pijlers geworden. Hierdoor hebben we niet alleen weer plezier met elkaar, maar voelen we ons ook als individu vele malen gelukkiger.

Het is bijzonder om te zien dat de negatieve spiraal waar we al vrij snel na het begin van onze relatie in terecht kwamen toch om te buigen was. Iets wat ons zelf niet lukte, hoe hard we dat ook hebben geprobeerd.
Kay heeft ervoor gezorgd dat we weer met vertrouwen naar de toekomst durven kijken, niet langs maar MET elkaar leven en daar zijn we haar zeer dankbaar voor.

Michiel en Marjolein

Versterkte band moeder en dochter

Wij hebben de therapie bij Kay als zeer prettig ervaren. Het resultaat van haar bescheiden, doch doelmatige houding en hulp tijdends de therapiesessies heeft mijn dochter en mij nader tot elkaar gebracht. De contextuele therapie was precies wat wij nodig hadden. We hebben Kay als integer en sympatiek ervaren. het heeft ons het mooiste cadeau opgeleverd dat je kunt bedenken, nl een versterkte en geode band tussen moeder en dochter! Dank je wel Kay! 

Ik kan nu mijzelf zijn

Ik heb erg veel rust gekregen in mijn gezin van herkomst, en 'moet' niet meer de rol spelen die ik vroeger heb aangenomen. Dat heb ik helemaal kunnen loslaten en voelt als zeer bevrijdend. Ik kan nu mijzelf zijn. Er is veel rechtgetrokken in mij binnen deze context. 

Voelt goed en plezierig. 

Kwaliteiten van Kay; betrokken, invoelend met gezonde afstand. Humor, deskundig.

Empatisch. 

Traumaverwerking

Ik zocht een therapeut die EMDR kon geven , om mijn trauma's  uit het verleden ee plek te geven, zodoende kwam ik bij Kay van der Grift terecht. 

Wat een verademing om zo'n geduldige, warme en deskundige therapeut te hebben gevonden. De drempel om in therapie te gaan was hoog, maar bij Kay zat ik goed. Met EMDR heb ik een deel van mijn truama's kunnen verwerken, helaas niet alles om andere redenen. Ik had het graag afgemaakt bij Kay. 

Als je op zoek bent naar iemand met veel geduld, deskundigheid, warmte en empathie, dan kan ik je Kay van harte aanbevelen. Het heeft mij erg geholpen. Dank hiervoor Kay. 

Dankbaar dat ik mijzelf heb teruggevonden 

Kay geeft je alle ruimte en dat is ontzettend prettig. Ze nam mij terug naar het verleden en heeft mij laten zien dat mijn eigen beelden en de gevoelens daaraan gekoppeld, los van elkaar kan halen. Tijdens de EMDR sessies heb ik deze momenten weer herbeleefd. Ik kon het nu voor mij zelf oplossen doordat mijn volwassen 'IK' het innerlijk kind ging leren omarmen. Ik kan nu eindelijk opstaan voor mijn beschadigde 'kleine ik'. Ik kan het bij de hand nemen en zeggen: "het is goed zo, je bent daar niet meer. Je mag en kan nu werkelijk zijn wie je bent. Je mag trots zijn"

Ik heb mijzelf teruggevonden.

Ik leef nu minder in het verleden en richt mijn blik meer op wat er is. Dit geeft mij zelveel meer vrijheid, begrip en blijdscahp voor mijzelf. Elke dag ben ik een stukje meer content met mijzelf. 

Voorheen was mijn zelfbeeld erg laag en had ik een verwrongen blik op mijn kwaliteiten en waarden. Vandaag weet ik dat ik over een ontzettend groot doorzettingsvermogen beschik, en zorgzaam loyaal, empatisch en creatief ben. 

Ik kan weer genieten en gelukkig zijn. 

Ik was heel erg ongelukkig, vol verdriet, sliep en alchtte niet meer, kon alleen maar huilen na beeindigen relatie. Kon er niet mee omgaan, wilde mij niet zo voelen, wilde weer gelukkig zijn maar kwam er zelf niet uit. 

Samen met Kay zijn we in mijn leven, verleden en heden, gedoken en hebben ontdekt dat ik in mijn leven heel veel dingen heb opgestapeld en niet heb gepraat. Er kwam heel veel naar bovewn en we hebben veel besproken. Ik heb mijzelf enorm naar beneden gehaald, me heel veel negatieve dingen aangepraat en ben dat allemaal gaan geloven, met als resultaat een erg laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. 

Ik ben door Kay anders gaan kijken, door anders te gaan denken. Heb geleerd dat ik veel meer waard ben dan ik dacht. Ik ben opener geworden en praat met mensen. Durf bepaalde mensen te vertrouwen en merk dat ik ook veel treugkrijg. Ben er dus sterker en beter uitgekomen!

Kay velt geen oordeel, ik kon makkelijk tegen haar praten, en daar voelde ik mijn goed bij. Ze geeft handvaten die je kunt gebruiken. Als het even niet wil, gebruik ik een uitspraak of trudje van haar om mijn gedachten de goede kant op te leiden. Ik heb veel te lang gewacht met hulp zoeken, maa ik ben er erg dankbaar voor en weet nu ook dat het niet iets is om je voor te schamen. Nog hoor ik de woorden aan het eind van de intake: "je bent welkom". Daar ben ik nog steeds blij mee. Ik ging elke keer sterker naar huis, en kan weer genieten en gelukkig zijn.

Door te voelen kan ik keuzes maken

Mijn aanvangsvraag was: ik wilde van mijn rusteloze benen af, die begonnen in mijn 21e levensjaar.

De gesprekken met Kay deden mij goed, maar maakte mij ook verdrietig. Het uitsprekenm van mijn kwetsbaarheden met de daarbij behorende gebeurtenissen uit mijn jeugd gaf mij veel duidelijkheid over mijn rol en de veiligheid die ik miste. Ik snap veel dingen maar vind mijzelf dom als ik er toch niet naar handel. Kay leerde mij in te zien dat dat niet dom is. Dat gaf opluchting. de familieopstelling gaf mij veel duidelijkheid over de rol die ik in het gezin had en hoe mijn rol nu is. Zes weken lang heb daarna een aantal keer per dag mijzelf afgevraagd wat ik voel. Ik kwam tot de ontdekking dat ik gevoel altijd beredeneerde en daardoor niet toekwam aan voelen. (Er was altijd een excvuss voor iedereen behalve voor mij). Nu ik tot deze ontdekking kwam kon ik ineens keuzes maken, wat ik eerder nooit deed. een geweldige ervaring!

Natuurlijk ben ik nog niet klaar. Ik zal er elke dag aan moeten blijven werken om een mooiere versie van mijzelf te zijn en het kleine meisje veilig te stellen. 

Kay heeft mij hier geweldig mee geholpen door goed te luisteren, veel betrokkenheid en begrip te tonen. Ze wist de juiste vragen op het juiste moment te stellen en te prikkelen die voor mij nodig zijn. Ze had een warme uitstraling wat mij zeer gerust stelde. 

Aan Kay dus veel dank!