Contextuele therapie

Contextuele therapie geeft hulp bij individuele problemen en moeilijkheden binnen relaties, families en werksituaties.

Het uitgangspunt van contextuele therapie is de verbondenheid van de mens met zijn familierelaties. De manier waarop met situaties of gebeurtenissen wordt omgegaan, is voor een belangrijk deel gevormd door het gezin waarin iemand is opgegroeid. Dit kan zowel constructieve als destructieve gevolgen hebben. In de therapie wordt geleerd om geen slachtoffer te zijn van het verleden, maar zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Balans tussen geven en ontvangen

In contextuele therapie gaat het om het bewust worden van wat is mee gekregen uit generaties en het effect daarvan op ons dagelijks leven. "Geven en ontvangen" zijn daarbij belangrijke thema's. Als er geen balans is tussen wat gegeven en ontvangen wordt, kan zich dit uiten in klachten als oververmoeidheid, schuldgevoelens en onzekerheid.
Door onder meer zicht te krijgen op belemmeringen vanuit de context (familieverbanden) kan een verstoorde balans tussen geven en ontvangen worden hersteld.

Ook online therapie mogelijk!

De therapieën van Livinlight

Psychosociale therapie

Klik hier voor meer informatie

Lees verder

Contextuele therapie

Klik hier voor meer informatie

Lees verder

“Livinlight heeft grote zorgvuldigheid in acht genomen bij het samenstellen en onderhouden van deze website. Desondanks is het mogelijk dat er in/op de website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen.”

Iemenhorst 4
7084 BC Breedenbroek

   0644250277

  info@livinlight.nl

Copyright © 2023 Livinlight