Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Psychosociale therapie

Door therapeutische en begeleidende gesprekken kijken we naar mogelijkheden om met belemmeringen of vragen om te gaan of er een oplossing voor te vinden. In de psychosociale therapie gaat het niet alleen om de problemen zelf, maar ook op de manier waarop ze ervaren worden, welke betekenis ze hebben in het leven en hoe ermee omgegaan wordt. Door onder meer het vergroten van inzicht in het eigen functioneren wordt ruimte gecreëerd voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Mens en context

Het uitgangspunt van psychosociale therapie is dat de mens niet los gezien kan worden van de mensen en de wereld om zich heen en in staat is om zijn eigen leven vorm te geven. Mens en context beïnvloeden elkaar. Mensen ervaren psychische problemen wanneer het contact met de omgeving verstoord is en niet in staat zijn dit te herstellen. In de therapie wordt op zoek gegaan worden naar de specifieke kracht en mogelijkheden van ieder persoonlijk.

Ook online therapie mogelijk!

De therapieën van Livinlight

 

Psychosociale therapie

Klik hier voor meer informatie

Lees verder

 

Contextuele therapie

Klik hier voor meer informatie

Lees verder

Copyright © 2023 Livinlight